相信有唔少人都同我毒仔一樣曾經對DC滿懷期望,有望打破Marvel電影長久以來既壟斷,不過結果都係不要再說了,雖然起碼日後係真係多咗選擇既。

不過正當你對DC既期望由高處墮下既之時,Marvel表示"Hi,又係我呀"佢地今年英雄電影繼續維持著一貫作風,一部續集作品緊接著一部全新既作品。唔洗講等睇《美國隊長3:英雄內戰》都係指定動作黎。睇完意猶未盡Marvel再整多個《變種特攻:天啟滅世戰》(X-Men: Apocalypse)過你歎下。更令你滿心期待既係 《奇異博士》(Doctor Strange)終於出現了,Marvel最近就發放咗首條預告片出黎,未睇可以click下面睇睇先。


Marvel 既《Doctor Strange》由 Benedict Cumberbatch 主演,飾演著神經科醫生Stephen Strange,起一次嚴重既交通意外之後失去咗自己既神經科專長,康復過程就比佢遇上 Ancient One 學習神秘的超級技能,而電影會於 11 月 4 日上映。

aamb

未完,

Marvel Studio 同 Sony 起啱啱過咗既CinemaCon公佈新一套蜘蛛俠既官方名稱:《Spider-Man: Homecoming》,透過即場係咁依播出一小段片段可以見到Peter Parker 翻屋企去搵 Aunt May 既時候撞正Tony Stark出現搵佢,咁即係話黎緊既蜘蛛俠繼續玩番Marvel英雄既crossover。而《Spider-Man: Homecoming》預定會起2017 年 7 月 7 日先至上映,大家等下添啦。話說講到呢到DC又真係輸蝕咗d既…

aaamc

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s